sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / News  / Insprálódj: az év legjobb hegyifilmjei újra a mozivásznon Budapesten!

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: 190 percnyi adrenalin dús kaland földön, vízen és levegőben;lélegzetelállító látvány; inspiráló történetek.

A természet és az extrém sportok világához kapcsolódó dokumentumfilmek éves nagy nemzetközi versenyének legjobb alkotásait a magyar közönség március 30-án, 31-én és április 1-én láthatja nagyvásznon a Corvin Moziban.

Műsor:

Creation Theory alkotóinak teremtés-elméletében Izland nyugati partvidéke szolgáltatja a hátteret ahhoz az utazáshoz, amely elvezet minket az univerzum, a gravitáció, a ritmus és a kreativitás születésének pillanataihoz. A film segít megérteni, hogy minden kreatív elme ugyanazt éli át a teremtés pillanatában: a szörfös a hullámokon, a snowboardos a hegyen, a zenész pedig a színpadon.

A Creation Theory elgondolkodtató és egyben lenyűgöző alkotás. Egy óriási mozivásznon, tökéletes hangminőségben igazán tetszeni fog!

A „The Nine Wheels“ című film egy gyönyörű, szívhez szóló történet egy beteg anyáról és az extrém kerékpározás iránt megszállott családjáról, amely új perspektívát ad a teljes élethez.

A „Wild Waters“ egy lenyűgöző történet tele kalandokkal egy fiatal, törékeny nőről, aki lendületével és kitartásával inspirálja a nézőt. A Közönségdíjas filmben a francia Nouria Newman meséli el nekünk, hogyan vezette a mások elvárásainak való megfelelés megtagadása odáig, hogy egy lelkes olimpiai reménységből minden idők egyik legnagyobb vadízi kajakosává váljon.

Az „If You Give a Beach a Bottle“ című rövidfilmben Max Romey egy képeskönyv ihletésére Alaszka egyik távoli partvidékére indul, hogy tengeri hordalékok után kutasson. Amit talál, az egy teljesen más történet…

A „Nuisance Bear“ egy perspektívaváltás révén tárja fel a turista-paparazzik és vadőrök játszmáját, amivel a jegesmedvéknek szembesülniük kell az éves vándorlásuk során a kanadai Churchill városánál. A számos fesztiválon díjat nyert rövidfilm emlékezetes élmény lesz, lenyűgözően világít rá az ember és a vadvilág konfliktusára.

A „Reel Rock: Cenote” egy szuper kultúrfilm, amelyben egy fiatal földműves történetét ismerhetjük meg, aki  úszás közben véletlenül fedezte fel a sziklamászás örömét mexikói Yucatán-félsziget víztározó barlangjaiban. Mélyvízi szólózott, anélkül, hogy tudta volna, hogy az, amit csinál, hivatalosan is egy sport.

A „To the Hills & Back – Know Before You Go“ című sífilm volt 47. Banff Hegyifilm Fesztivál egyik legjobb filmje a közönség szavazata alapján. A dokumetumfilm Kanada távoli vidékére kalauzol el minket, ahol egy veterán hegyi vezető és síelő lánya beszélgetéséből sztorik bontakoznak ki, a korai úttörőkétől a kemény pályák mai megszállottainak történetéig. Azokról is mesélnek, akik eljöttek és elmentek, néhányan közülük túl korán. Hogy mielőtt nekivágsz a hegynek, tudd…

2021 nyarán egy csapat kötélidegzetű highline-os az észak-svédországi Abisko Nemzeti Park felé veszi az irányt. Tervük az, hogy 600 méterrel az ikonikus Lapporten-hegyi kapu meredek völgye felett átsétálnak egy két kilométer hosszú, néhány centi széles hevederen egyensúlyozva. Ha sikerül nekik, az új világrekord lesz! Félelmetes bravúr, jó csapat, gyönyörű helyszín, drámai látvány és jó vágás: ez a „Lapporten Skyline“.

Dél-Afrika magas hegyei kihívás elé állítják a kerékpározókat, de nem Leutát a „The Fastest Girl in the Village“című filmben. A kamasz lány a világ egyik leggyorsabb bringásaként a férfi mezőnyt is legyőzve megnyeri a hazai pumptrack versenyt és kvalifikálja magát a világdöntőre…

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.banff.hu