sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / News  / Teljes a Bánkitó Fesztivál 2023-as programja!

Teljes a Bánkitó Fesztivál 2023-as programja!

Új színpadokkal, este 11-ig tartó tóparti bulival és szokás szerint aktuális társadalmi kérdéseket feszegető performanszokkal, színházi műsorral, workshopokkal és előadásokkal várja a Bánkitó Fesztivál a gondolkodni akaró, cselekedni képes és bulizni sem restellő látogatókat 2023. Július 13-16. között a nógrádi dombok között megbúvó mesés tó partján. A jelszó: adaptáció!

🌙BÁNKITÓ HOLDFÉNYBEN🌙

Zene

Idén is elhozzuk nektek a legjobb hazai zenekarokat!  A fesztivál történetében először este 11-ig üzemelő Tószínpadon elsőbánkozóként lép fel a 30Y és a Damara, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Elefánt, 6363, Barkóczi Noémi, Dé:Nash és a Galaxisok pedig már visszatérők. A színpadot egyébként LIGHGHTY nyitja majd, aki nemrég került be a KIKELTETŐ legjobbjai közé, hogy onnan egyenesen a Bánki-tó partján landoljon! Az idén kibővített nézőtér már aréna számba megy, a színpad mögötti vizuális élményről pedig maga a Bánki-tó gondoskodik.  A Tábor szíve a Csakra, ami hajnalig lüktet, ráadásul különleges, félköríves elrendezésből láthatunk majd olyan fellépőket, mint az Analog Balaton, a Platon Karataev, Duckshell, Freakin’ Disco, Hakumba, jazzbois, Samurai Drive, Vecsei H. Miklós és a QJÚB, illetve OBRONI. 

Pár év kihagyás után újra lesz Kisszínpad hátul a Táborban. Aki tudja, tudja, aki nem, az megtudja, hogy ez mit jelent…a hazai trap-rap-hiphop szcéna Z generációs képviselőinek legjava tesz róla, hogy jövőre már mindenki emlékezzen a helyszínre: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből pedig Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins, és a Felső Tízezer egészíti ki, hogy az éjszaka második felére az elektronikus zene vegye át a terepet: a Totem Tribe  (MΣO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdağ) a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen), Bernáthy Zsiga és MZ/Y • Mesterházy szettjei minden bizonnyal átvezetnek majd minket a következő napba. Mindeközben a  KERET Ház bungalójában is beindul az élet: a legendás házibuli hangulatért 111records (granato, Matteo, CRRNT), Betonkeverő, Bianka+Lujza, dj nő b2b dj csipsz, DJ Sasa Mama, DJ Zsoké b2b Doktor Szex, FALMI, Fiola, goos gyan, Lakótelep, Lenkke_, poppyseed, Siaga és Zorz felelnek. Ha még ez sem lenne elég, keresd az Auróra helyszínét a focipálya melletti vadiúj épületnél, ahol minden napra jut egy kimondottan ide tervezett szett: Beat On The Brat | Bánkitó Special, Lohuma és Önismereti Diszkó. 

Nálunk meghallgathatod, hogy a többiek mit hallgatnak majd jövőre! 

A teljes zenei műsortáblát itt találjátok

Bánkitó Színházi Fesztivál

Idén a fesztivál színházrajongó közönsége a Patakpartra vesse vigyázó tekintetét. Az újonnan kialakított, szabadtéri helyszínünkön olyan előadások várnak titeket, amikben nem lehet majd nem résztvenni. Az alkotók közüggyé teszik a magánügyeket: olyan könnyed témákban gondolkodhattok együtt velük, mint az alkoholizmus, betegség, szerelem, közösség, aktivizmus, magyarság, barátság, független társulatoktól és rendezőktől, mint a Willany Leó, FÜGExTrafó, Sztereo Akt, AHA Kollektíva, Raubinek Lili és a Dioráma Csoport, Kőszegi Mária, Trainingspot Társulat és a TÁP színház.  Az biztos, hogy lesz miről beszélgeti az esti sör mellett! 

Itt a részletes színházi program

☀️BÁNKITÓ NAPFÉNYBEN☀️

Beszélgetések és előadások aktuális közéleti témákban, vagy csill a tóparton? Jóga reggel, vagy alvás délig aztán egy csobbanás? Izgalmas workshopok, vagy frizbizés? Akárhogy döntesz, a Bánkitón mindenkire egyformán süt a nap.

A teljes Civil_kult programbontást itt találjátok!

Szájensz Szeánsz

Lehet, hogy a Bánkitó az a fesztivál, ahonnan okosabban távozol, mint ahogy odamentél?

Szerintünk igen! Szájensz Szeánsz nélkül már nincs is Bánkitó, a tudományos előadások és beszélgetések idei témánk, az Adaptáció köré épülnek. Klímaválság van, alig lábaltunk ki a covid okozta sokkból, erre itt a nyakunkon a gazdasági válság, valamint a szomszédunkban dúló háború. Egyre   többet   dolgozunk,   hogy fenntarhassuk   az   életszínvonalunkat,   de   emiatt   kiégünk   és   sokkal   frusztráltabbak   a hétköznapjaink. A beszélgetések során válaszokat   keresünk   arra,   hogy   miért   alakulnak   ki   a   válságok;   milyen   megküzdési stratégiáink vannak és hogyan alkalmazkodunk akkor is, amikor igazából nem is szeretnénk; hogy milyen lehet gyerekként megélni egy ilyen időszakot, és az utóbbi évek hot topic-ja, azaz, hogy szülőként hogyan viszonyuljunk a gyerekeink közösségi-média használatához. 

Tudásbörze

Egyik idei újításunk a Tudásbörze, ahol azt járjuk körbe, hogy az oktatás területén hogyan jelenik meg a megújulásra való képesség és a változásokhoz való alkalmazkodás: merre tart az oktatás jövője, lesznek-e tanáraink, mit tanuljunk, hogy fizetőképes tudást kapjunk. Egyetemekkel együttműködve, kerekasztal-beszélgetések és workshopok keretében keressük a választ a fentiekre, és hívunk mindenkit a közös gondolkodásra.  

A Tudásbörzét a METU szponzorálja, a programokon több egyetemi oktató és munkatárs (ELTE, METU, BME, Miskolci Egyetem) is részt vesz. 

Az ERSTE támogatásával a Migration Aid szervezésében megismerkedhetsz az Ukrajnából menekülőkkel, és a fronton harcoló katonák gondolataival.

Segítséget kérni bátorságnak számít, pedig természetes kellene, hogy legyen. A BSIDEMUSIC beszélgetésre hív minket a  terápia és a mentális egészséggel való foglalkozás témakörében, férfi szemszögből. A kerekasztal házigazdája Hámori Dávid (mezítlábasdobos), aki a Bánkitó pénteki fellépőinek segítségével járja körül a témát. A gyakorlati oldal sem marad el: péntek délelőtt vezetett meditáción, szombat délelőtt pedig önismereti tréningen dolgozhatjuk meg akár a fesztiválon szerzett élményeket, hogy aztán újult erővel csatlakozzunk vissza!

Ismét mozizhatunk majd a Malter Filmfesztivállal, és a Médiawave-el, vagy részt vehetünk a Trash Filmklubon Puzsér Róberttel. 


A napot kezdhetjük Közösségi Reggelivel a Táborban, Semmittevéssel az Offlájn Rezervátumban, vagy Jógával  a tóparton. Lesznek kreatív programok és kézműves workshopok (szitanyomás, zine készítés, batikolás), teherbringa kölcsönzés, és persze nem hiányozhatnak a játékok sem: ha túlteng az energiád, irány a botocskázás, vagy a Willany Leo kortárstánc workshopja. Ha pedig inkább ücsörögnél a tóparton, keresd a Játszóház társasait! Mint mindig, idén is várunk titeket a péntek esti Szombat Fogadásra.  

A fesztivál nyilvános terei idén is kortárs képzőművészeti kiállítótérként funkcionálnak: a Gépházban megtekintheted Metzing Eszter Mi vagyunk az anyag elgondolhatatlan álmai c. installációját. Minden éjjel pontban az utolsó koncert végén készülj egy éjszakai rituáléra – az I. és II. FreeSZFE Színház és Performansz osztály elhozza a Bánkígyót, hogy mindig megtaláld az utat a Tópart és a Tábor között: veled is volt már olyan, hogy elvesztetted a fonalat egy fesztiválon és azt se tudtad mi merre, még akkor is, ha minden nyáron ott bulizol? A fesztivál titokzatos házigazdája felfedi magát és irányt mutat az esti tévelygésekben, hogy a baráti társaságból senki ne maradjon le.  Az út mentén pedig a METU-sokk installációja is segítségedre lesz. Ha nem csak néznéd, hanem csinálnád is, vegyél részt a Petőfi Irodalmi Múzeum Part Community- Részvételi Kiállításépítésén, vagy szállj be a Petőfi 200 buszba az „Átröpűlök hosszában hazámon” c. kiállítás erejéig. 

Ha gyerekekkel jössz: 

Gyerekprogramok, gyerekmegőrző, családi kedvezmény

Nem csak a felnőtteké a Bánkitó! Hozd az egész családot – napközben rengeteg gyerek(barát) program közül választhattok. Lesz mesekoncert (Danny Bain) és gyerekszínház (A hisztis királykisasszony), gyerekzsibi a gyerekizmok átmozgatására, a pécsi mese-tér-kép kortárs mesék és vizuális művészet összehangolásán alapuló alkotó foglalkozása, sőt, a gyerekek a fesztivál hősei is lehetnek, ha részt vesznek az ERSTE támogatásával megvalósuló Speckó Kalandjátékon és megtalálják a varázslatos mikrochipet. Mindeközben, ha valakinek mondanivalója akad, várja a Zsebrádió, az ország legmenőbb gyerekrádiója. Délután pedig szakképzett felnőttek vigyáznak a kicsikre a gyerekmegőrzőben, amíg ti kibulizzátok magatokat! Sőt, még Petőfi Sándor is gatyába táncol az idei Bánkitón, a Petőfi Irodalmi Múzeum ugyanis egy igazi buszban berendezett mozgó gyerekmúzeummal települ ki hozzánk. Mindezt 50%-os családi kedvezménnyel!

Gyerekprogramok ITT!

Új jegytípusok, hogy mindenki megtalálja a számítását

Örülünk, hogy ennyire sokszínű társaság jár a Bánkitóra, és tudjuk, hogy mindenkinek mások az igényei. Így az eddigi bérlet-napijegy tengelyen túl előrukkoltunk néhány speciálisabb jegytípussal: 

Pénbat – péntek-szombati bérlet, azoknak, akik csak a hétvégére jönnének.

Csapatós – azoknak, akik csapatban jönnének, 6 jegy 5 áráért.

Tóparty jegy – azoknak, akiket a napközbeni programok és a Tószínpad koncertjei érdekelnek. Ezzel a jegytípussal a Tábor területére nem lehet belépni.

Pedagógus kedvezmény: 20% kedvezmény pedagógusoknak a jól megérdemelt pihenéshez. 

-Egyedülálló, 50%-os Családi kedvezmény – gyerekkel érkezőknek. 

Szállás, utazás: 

Tóparti Kempingjegy – új kemping a tóparton, ahol tutira kipihenheted magad, távol az éjszaka zajától. 

Beköltözős Kempingjegy – azoknak, akik már szerda este elfoglalnák a helyüket a kempingben, hogy csütörtökön egyből belevessék magukat a programokba, vagy a tóba!

Fesztiválbusz – idén is üzemeltetünk különjáratot Budapest és Bánk között, ha kényelmesen, gyorsan és garantáltan jó társlenkkeaságban szeretnél utazni. 

További infó és a Bánkitó friss hírei:

bankitofesztival.hu

facebook.com/bankitofeszt

instagram.com/bankitofesztival/tiktok.com/@bankitofesztival