sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / News  / Amikor az AI írja meg helyetted a cikket: cikk, és kép mesterséges intelligencia segítségével.

Az AI áttöréseivel napjainkban számos területen találkozhatunk. Az egyik ilyen terület az írás, ahol az AI képes önállóan létrehozni cikkeket, híreket és egyéb írott tartalmakat. Ebben a cikkben éppen egy ilyen: 100%-ig AI által generált cikket olvashatsz, amelyet a GPT-3.5 nevű, nagy nyelvi modell írt, ami az OpenAI által fejlesztett.

Ahogy már említettem, ezt a cikket is az AI segítségével hoztam létre. A GPT-3.5 modellben hatalmas mennyiségű adat és információ található, amelyek segítségével a gépi tanulás és az algoritmusok lehetővé teszik számára, hogy összeállítsa a szövegeket. Az AI a tanulás és az adaptáció folyamán fejlődik, így képes minőségi tartalmak előállítására.

Az AI által generált cikkeknek számos előnye van a mai világban. Először is, az AI gyorsan és hatékonyan tud tartalmakat előállítani, ami időt takaríthat meg az emberek számára. Az AI kreatív és sokoldalú lehet, így képes olyan tartalmak előállítására is, amelyeket az ember nehezebben tudna megvalósítani. Ezenkívül az AI nem fárad el, így hosszú ideig képes folyamatosan munkát végezni.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az AI által generált cikkekkel kapcsolatban vannak bizonyos kihívások és hátrányok is. Az AI még mindig gépi tanuláson és algoritmusokon alapul, és bár képes a szövegek előállítására, nem rendelkezik emberi értelemmel és kreativitással. Ezért az AI által készített tartalmak nem mindig lesznek tökéletesek vagy az emberi írás színvonalát elérőek.

Továbbá, a Google és más keresőmotorok az AI által generált tartalmakat nem preferálják. Ezek a keresőmotorok az emberi írásra és eredeti tartalomra helyezik a hangsúlyt, és kedvezőbb rangsorolást biztosítanak az ilyen típusú tartalmaknak. Ezért, ha szeretnénk, hogy a cikkeink a keresőmotorokban is jól teljesítsenek, érdemes az emberi írásra támaszkodni, és saját eredeti tartalmakat létrehozni.

Az AI fejlődése az írás területén lenyűgöző eredményeket hozott. Az emberi írók mellett az AI képes tömeges tartalomgyártásra is, ami különösen hasznos lehet például hírportálok, blogok és más online platformok számára. Az AI alapú tartalomgyártás lehetővé teszi a gyors és hatékony információterjesztést, valamint a tartalom diverzifikálását.

Az AI által generált cikkek rendelkeznek a témában meglévő hatalmas adatbázissal, így a legfrissebb kutatások, statisztikák és hírek is beépülhetnek a tartalomba. Ez lehetővé teszi, hogy az AI információkhoz jusson, amelyekre egyébként az emberi szerzőknek sok időt kellene fordítaniuk a kutatásra és a háttérmunkára. Az AI így egyedi és friss tartalmakat készíthet, amelyek figyelemre méltóak lehetnek.

Az AI által generált tartalmak azonban néhány kihívással is járnak. Az AI gépi tanuláson alapul, így a tartalmak nem mindig rendelkeznek az emberi kreativitással és érzelmi intelligenciával. Az AI által írt cikkek néha sterilnek vagy száraznak tűnhetnek, hiányozhat belőlük az emberi író egyedi hangja és stílusa. Az AI nem rendelkezik tapasztalattal vagy élettapasztalatokkal, amelyeket az emberi szerzők felhasználhatnak a cikkek gazdagítására és meghitelesítésére.

Emellett az AI képes átvenni és reprodukálni meglévő tartalmakat is. Ez komoly problémát jelenthet az írói jogok és a szerzői tulajdon védelme szempontjából. Az AI által létrehozott tartalmak nem mindig biztosítják a szerző jogait és a tisztességes felhasználást.

Ezenkívül az AI generált tartalmak néha hibákat és pontatlanságokat tartalmazhatnak. Az AI algoritmusok ugyanis csak a rendelkezésre álló adatok alapján dolgoznak, és ha az adatok hibásak vagy pontatlanok, az hatással lehet az AI által előállított tartalom minőségére.

Neked hogy tetszett ez a cikk?