sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / News  / Az újrahasznosítotás királynője: bemutatkozik a Violinda márka

Írta: Tollas Tímea, Starpath Agency

Környezettudatosság. Értékmegőrzés. Környezetvédelem. A mai világunkban talán ismeretlen és keveset hallott szavaknak számíthatnak a fentiek.

Mit szólnál hozzá, hogyha azt mondanánk, hogy a divat és a fenntarthatóság megfér egymás mellett? Sőt, kéz a kézben járnak! 

A Violinda márka egy fenntartható, környezettudatos designt, rengeteg  szeretetet, odafigyelést és törődést foglal magában. 

Kép forrása: Violinda

Kérlek mesélj magadról és arról, hogy hogyan is jött létre a vállalkozásod ötlete!

Viola Melinda vagyok, Szlovákiában, Párkányban élek a családommal, jelenleg főállásban egy speciális szociális otthonban vagyok ápoló.

Az alkotás mindig is az életem rész volt, édesanyám csodásan fest, a kreativitást tőle örököltem. A papír szeretete már a táskakészítés előtt is megvolt. Maga az újrahasznosítás hozta a táskakészítést, a technika megtanulásával újabb és újabb kihívást láttam benne, amely azóta tartó szerelem nálam. 

Pontosan mivel foglalkozik a márkád, és milyen főbb célokat tűztél ki magad elé, amelyeket mindenképpen szeretnél elérni?

A mások által kidobásra ítélt papírhulladékból – lejárt újság, szórólap, katalógus, könyv, tapéta – készítek egyedi táskákat, divatkiegészítőket, céges reklámajándékokat. Maga a technika az ősi majáktól származik, egy hajtogatási módszer, mely ötvözi a kézzel varrási technikát is. Célom egy közösségi műhely létrehozása, ahol állandó jelleggel tudnám foglalkoztatni a megváltozott munkaképességűeket.

Mióta vezeted a vállalkozást? Milyen főbb szempontoknak, illetve elvárásoknak kell megfelelned a piacon?

2017-ben alapítottam a vállalkozást. A piacon sok akadállyal kell szembenéznem, hiszen kevesen foglalkozunk pont ezzel a technikával. Előítéletekkel vannak az emberek, ha meghallják, hogyvalami papírból készült. Egy vízálló rétegnek köszönhetően, és a hajtogatási technika által olyan tartós lesz a végtermék, mint a bőr. 

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig, mi inspirál a mindennapok során?

Eddig az évek során hála istennek nagyon sok dícséretet kap a vállalkozás, a márka. Szeretik a színvilágot, amit megalkotok, szeretik, hogy amit már „szemétnek“ tituláltak, abból én értéket alkotok meg.

Szoktál segítséget is bevonni, vagy teljesen egyedül viszed a vállalkozást?

A férjem is nagyon sokat segít, néha tűt ragad és összevarr táskákat, de immár harmadik éve egy szociális otthon lakói segítenek be a gyártási folyamatokba. 

Ismerősnek tűnik a márka?
Nem hiába, hiszen Melinda szerepelt a népszerű Cápák Között című műsorban, ahol Tomán Szabina is felfigyelt Rá!
Köszönjük Melinda a csodás munkáidat!