sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / Social  / Az influencer marketing hatékonysága: hogyan lehet az influencerekkel együttműködni az üzleti céljaink elérése érdekében?

Az influencer marketing napjainkban egyre népszerűbbé, és azon vállalkozások számára is egyre vonzóbbá válik, akiknek szeretnék növelni a márkájuk tudatosságát és javítani az értékesítési eredményeiket. Az influencer marketing egy olyan módszer, amelyben az üzleti szereplők influencer-eket vonnak be kampányaikba, így könnyedén elérhetik a célközönségüket. Úgy gondoljuk, hogy az influencer marketing egy nagyon hatékony módja annak, hogy eljuttassuk a márkánk üzenetét célközönségünkhöz, akik valóban érdeklődnek iránta.

Az influencer marketing egyik óriási előnye, hogy az influencereknek már van egy meglévő közönségük, amely (optimális esetben) elkötelezett és elismeri őket. Az influencerek meggyőző képessége, illetve személyes tapasztalataik pedig nagy hatást gyakorolhatnak a közönségükre, és segíthetnek a vállalkozásoknak megszólítani azokat a személyeket, akik érdeklődnek a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt.

Az influencerekkel való együttműködés a hatékonyság növelése érdekében azonban nem mindig egyszerű… Ahhoz, hogy az influencer marketing valóban sikeres legyen, számos szempontot figyelembe kell venni.

Az első dolog, amit figyelembe érdemes fontolóra venni: meg kell találd azokat az influencereket akik Neked megfelelnek. Ha ebben bizonytalan vagy, esetleg nem tudod felmérni, hogy az adott személy passzol-e az általad megálmodott brandhez: érdemes az ügynökséget bevonnod. A Starpath Agency többek között ebben is segítségedre lehet!
Az influencerek választása során érdemes olyanokat keress, akiknek az érdeklődési köre hasonló a márkád témaköréhez, és akiknek a követői közönsége a Te célközönségeddel átfedésben van.

A második dolog, amit fontos figyelembe venni az influencerekkel való együttműködés során, az az, hogy pontosan meghatározzuk a feladatait és a promóció célját. Az influencereknek valóban világosan meg kell érteniük, hogy milyen szerepet várnak tőlük, és milyen eredményeket kell elérniük. Ez azért is fontos, mert sokszor Te magad ismered csak a márkád, és ami mögötte van. Mi a szakmában ezt „briefelésnek” hívjuk.

Az influencer marketing tehát nemcsak a márka ismertségének növelésére, hanem a konverziók növelésére is tökéletes választás. Az Ő célközönségük nagyon jól célozható, és ennek okán könnyen elérhető. Ha az influencer megoszt egy termékedről szóló tartalmat, akkor az érdeklődők nagyobb valószínűséggel veszik meg a terméket, hiszen az Ő ajánlásuk megbízhatónak tűnik ahhoz képest, amely szembejött Velük csupán az interneten. Másik előny, hogy lehetőséget adsz arra, hogy az ügyfeleid egy valós embert látnak a márkád mellett: könnyedén azonosítják magukat Vele.

Az influencer marketingnek azonban vannak kihívásai is!

Ilyen például, hogy megtaláld a megfelelő influencereket, akik illeszkednek a márkád stílusához és értékeihez. Ebben ügynökségünk is sokat segít: keresd a Starpath Agencyt az oldalunk alján lévő űrlap kitöltésének lehetőségével, vagy írj nekünk közvetlenül emailt!

Tudtad?
Az influencer marketinghez kapcsolódó jogi követelmények közé tartozik az FTC (Federal Trade Commission) előírásainak betartása is. Az FTC előírja, hogy az influencereknek nyilvánosságra kell hozniuk, hogy kampányban vesznek részt, és az általuk közzétett tartalmat reklámnak kell tekinteni, amelyet jelölniük kell.