sidearea-img-1
Kreatív ügynökségként tudjuk, hogy mindig a maximumot kell kihozzuk minden egyes projectből. Nincsen két egyforma vállalkozás, ahogyan nincs két egyforma kampány sem: számunkra fontos a komfortértzedet: szeretjük éreztetni Veled, hogy fontos vagy!

Blog

Home / All  / News  / Amikor az ékszer nem csupán öltöztet, hanem egy nemes ügy érdekében még ragyogtat is:  a Dress-codinggal beszélgettünk

Írta: Tollas Tímea, Starpath Agency

Egy olyan világban élünk, amikor a jóindulatra és a segítőkészségre akkora szüksége van az embereknek, akárcsak egy falat kenyérre. A társadalmunk tele van olyan egyénekkel, akik valamilyen oknál fogva egészségügyi ellátásra vagy éppen mindennapi segítségre szorulnak.

Annyi betegséget tudnék most felsorolni, hogy talán még a Starpath Agency oldala sem bírná el, amelyre írom. Ilyen a világ, való igaz. Azonban egy dolgot nem árt jól az emlékezetünkbe vésnünk: Minden csakis a hozzáállásunkon múlik és azon, hogy mit szeretnénk kihozni egy adott, nehéznek vagy éppen lehetetlennek bizonyuló élethelyzetből!

A Dress-coding márka tisztában van a fent leírtakkal és szívügyének tekinti, hogy támogató kezet nyújtson a hallássérültek számára. Dizájnos ékszerekkel teszik mindezt, amelyek hallókészülőkként funkcionálva könnyítik meg a rászorulók életét és mindennapjait.

Csodálatos az üzenetetek, ahogyan a hozzáállásotok és a segítőkészségetek is. Mi inspirált benneteket a márka és a hallókészülékként funkcionáló ékszer megalkotására? 

A Dress-coding csapat oszlopos tagja Papp Eszter, hallássérült, aki az ELTE szociális munka szakán kiemelten foglalkozott azzal, hogy a művészet eszközeivel hogyan lehet vonzóbbá tenni a hallókészülék viselését érintettek számára. Esztertől függetlenül is többször hallottunk arról, hogy sok hallássérült személy évtizedekig él hallókészülék nélkül különböző okokból kifolyólag. 

Az egyik ok az lehet, hogy szégyellik a gyógyászati segédeszközt. Ez a jelenség nem csak a többségi társadalomba való beilleszkedés lehetőségeit csökkenti a halláskárosultsággal élő személynek, de hallása állapotát is tovább ronthatja. 

Pontosan mi volt az ötlet kiindulási alapja? Mennyi időt vett igénybe a megvalósítás és az elkészülési idő?

Ezen a projekten 2022 nyarán kezdtünk el dolgozni, a tervezés és az ahhoz tartozó kutatási időszak kb. 4 hónap alatt zajlott le. 

A kivitelezés kevés időt vett igénybe, hiszen 3D nyomtatással készült el az ékszer. A korábbiakban hasonlóan 3D szkennelést alkalmaztunk, ami által könnyen létrehozhatjuk a fül pontos, részletes digitális mását. A 3D szkennelést digitális tervezés és modellezés követte, a végső ezüst ékszer pedig 3D nyomtatással, majd viaszveszejtéssel készült el.  A megvalósult, prototípusnak is nevezhető darab Tóth Noémi igényei szerint, az ő pontos méreteire készült el. Ő is aktívan részt vett érintettként a tervezői folyamatban.

Éld meg a mát, élvezd ki a holnapot és hallássérülten is merj kilépni a komfortzónádból!

Válaszd a hEarring termékét és mosolyogj bátran!

Tudtad? A Starpath Agency kiemelten támogatja a hazai vállalkozásokat!
Ez a cikk díjmentesen lett létrehozva, publikálva ennek érdekében.